Otsolan kansalaisopisto Porissa otti ohjelmistoonsa ”piirakkapamauskurssin”, joka toteutettiin yhteistyössä Porin Karjala-Seuran kanssa. Piirakkatapahtumia oli suunniteltu pidettäväksi kaksi kertaa. Halukkaita osallistujia oli kuitenkin niin runsaasti, että Otsola järjesti vielä ylimääräisen kurssin. Kurssit pidettiin 11., 13. ja 18.10.2010 . Kaksi kurssia pidettiin Otsolan Porin tiloissa ja yksi kurssi Noormarkussa Harjakankaan kylätalolla. Kurssin vetäjinä toimivat Porin Karjala-Seurasta Eira Laiho ja Kaija Syystö. Kullekin kurssille otettiin 12 eri-ikäistä, innokasta leipojaa.

Kurssin aluksi pidettiin teoriaosuus, jossa kerrottiin; mikä on ”piirakkapamaus” ja selvitettiin karjalanpiirakan leipomista vaihe vaiheelta. Lisäksi kerrottiin piirakan erilaisista täytevaihtoehdoista.

Kurssin vetäjät olivat valmistaneet piirakan kuoren ja riisitäytteen etukäteen. Jokaiselle annettiin palanen taikinaa. Piirakkapulikkaa käyttämällä kaulittiin kuoria. Valmis riisitäyte levitettiin kuorelle. Ohjaajat neuvoivat ja avustivat rypyttämisessä. Jokainen valitsi piirakkaansa oman luovuutensa mukaisen rypytysmallin. Posket punoittaen ja suurella innolla piirakoita valmistui ennätysajassa. Pienimmätkin leipojat oivalsivat yllättävän nopeasti piirakan valmistamisen vaiheet. Paistamisen jälkeen kaikki saivat osallistua vuorollaan kuuman piirakan voitelemiseen voisulalla.

Lopuksi maistelimme valmiita vähän jäähtyneitä piirakoita munavoin, kahvin tai teen kanssa. Samalla keskustelimme mm. karjalaisesta ruokakulttuurista.

Kotiin viemisiksi jokainen sai muutaman lämpimän piirakan. Viimeiselle kurssille saimme viestipulikankin, joka tuli Poriin Kangasalalta.