Imatran Seudun Karjalaiset Nuoret paistoivat piirakat lauantaina 10.4.2010, eli osallistuivat piirakkaviestiin jo hieman ennen Imatralle annettua ajankohtaa eli toukokuuta mutta silti mukavan kokoisella joukolla piirakat paistuivat sekä maistuivat.
Syykin ajastettuun ajankohtaan on siinä, että seuran harjoitukset päättyvät aina toukokuun alussa ja sen jälkeen harrastajat lennähtävät kesälaitumille.
 
Savikannan koulun voimistelusali toimii talvisin harrastustilanamme ja nyt keittiö/ruokasali toimi piirakoiden teko- ja paistopaikkana.
 
Meillä on ollut tapana joka vuosi pitää huhtikuussa piirakkakurssi, jossa opettelemme karjalanpiirakoiden tekoa.
Tänä vuonna pidimme siis piirakkakurssimme myös ”piirakkaviestinä”.
 
Aloitimme varsinaisen piirakoiden teko urakan lauantai aamuna klo 10.00. Ohjaajamme olivat tehneet kuoritaikinan ja puuron valmiiksi jo aiemmin. Pääsimme siis heti itse leipomistyöhön käsiksi. Alkuun oli pieni yhteinen opetus hetki ja sen jälkeen jokainen pääsi pulikoimaan sekä rypyttelemään itsekseen. Apua sai kyllä jokainen jos oli tarvetta.
 
Pian piirakoita rupesikin valmistumaan sellaisella tahdilla, että paistomestarille tuli hommia. Onneksi ohjaajistamme yksi oli paistajana, yksi voitelijana ja vielä yksi taisi olla pussittajanakin. Jokainen kerkesi tekemään piirakoita sen verran runsaasti, että niistä saatiin maistiaiset ja kotiin viemisiksikin jäi riittävästi.
 
Parituntinen ”piirakkaviesti”- kurssimme sujui siis oikein rattoisasti piirakoita tehden sekä samalla mukavia haastellen ja vielä lopuksi piirakoita maistellen.
 
 
Teepä itse piirakka oma.
Voi, että onkin soma!
Pistä uuniin, siellä se paistuu,
voilla voideltu, niin hyvältä maistuu!